Site logo

Nou Proiect Turistic la Râmnicu Vâlcea: Valorificarea Izvoarelor de Apă Termală din Călimănești

Primarul Mircia Gutău Anunță Oportunitatea Utilizării Apei Geotermale din Călimănești pentru Încălzirea Locuințelor din Râmnicu Vâlcea

Primarul Mircia Gutău a dezvăluit planurile municipiului Râmnicu Vâlcea de a beneficia de apa geotermală de la Călimănești pentru încălzirea locuințelor, în cadrul unei conferințe de presă. Conducerea orașului a convenit cu o firmă specializată în exploatarea resurselor geotermale din România pentru construirea unei conducte care să lege orașul de stațiunea de pe Valea Oltului.

„Este un lucru în proporție de 95% rezolvat”, a declarat Gutău, subliniind că firma s-a angajat să investească între 25 și 30 de milioane de euro pentru aducerea apei termale în Râmnicu Vâlcea. Conform planului, o conductă suedeză va fi construită pe lângă conducta de apă rece existentă, iar temperatura apei termale de 92 de grade va fi păstrată în proporție semnificativă până la oraș.

Această inițiativă nu numai că va aduce un agent termic mai eficient pentru locuințele orașului, dar se așteaptă să conducă și la o reducere a facturilor la energie termică. Gutău a precizat că prețul de producere și furnizare a energiei din resurse geotermale este mai mic față de alte surse, ceea ce ar putea duce la prețuri mai scăzute pentru consumatori.

Stațiunea Călimănești-Căciulata este recunoscută ca fiind un exemplu în utilizarea apei geotermale pentru încălzire, iar această colaborare deschide noi oportunități pentru beneficiile termice și economice ale Râmnicului Vâlcea.

Comments

  • Nu există încă comentarii.
  • Adauga un comentariu